top of page
Arret ben

KAMUFLERING AF AR

UNIKT TILPASSEDE RESULTATER SOM MATCHER DIG

KAMUFLERING AF AR

De fleste ar kan kamufleres med medicinsk tatovering, hvor man udligner farveforskellen, så de bliver mindre synlige. Jo mere jævne og flade de er, jo bedre bliver resultatet. Du kan nederst på siden få svar på en masse af de mest almindelige spørgsmål, omkring kamflering af ar, med medicinsk tatovering.

C395FB32-0AC3-4900-A0B2-D4305634CED6.JPEG

VITILIGO COVER

Ligesom man kan dække ar, kan man med stor fordel afhjælpe pigmentforandringer som fx vitiligo. Tilstanden skal være i bero, og skal være stillestående.

kamuflering af ar, medicinsk tatovering, enhanced by malina

AR EFTER SELVSKADE

Ar har altid en historie med sig, som oftest er den ikke rar for den som bærer dem, og det kan vække dårlige minder og ribbe op i gamle traumer, derfor skal du være opmærksom på, at du kan blive fysisk og psykisk utilpas, da arrene vil være røde og hævede lige efter behandlingen.  Det er langt fra alle der oplever dette, men specielt ved skader eller selvskade, kan det sætte en masse tanker igang, når man igen bliver konfronteret med, at ens ar ser friske og røde ud.

kamuflering af ar, medicinsk tatovering, enhanced by malina

REDUCERING AF AR

Metoden vi arbejder med er needling, hvor man ved at lave en let skade, får huden til at genopbygge sig, og generere nye celler og collagen, dette forbedrer både struktur og farve betydeligt, og er permanent. Det anbefales altid med needling inden eventuel pigmentering af ar, for at blødgøre ar vævet og forbedre strukturen.

Selve behandlingen foregår med et mikronnålemodul, som laver en kontrolleret mikroskopisk skade i vævet. Du kan danne væske og små sår, men det er sjældent, der forekommer andet end rødme og hævelse. Du vil blive bedøvet med creme inden behandling, og du vil være meget rød på området, de første uger i helingsperioden, dette skal behandles som et åbent sår, og må ikke udsættes for sol, pool og havvand de første uger efter behandlingen.

kamuflering af ar, medicinsk tatovering, enhanced by malina

SE VIDEO 

PRAKTISK INFO

​Medicinsk tatovering er betegnelsen for tatovering der bliver brugt rekonstruktivt, efter skader, sygdom eller andre komplikationer.
Rekonstruerende medicinsk tatovering kan bruges til brystopererede patienter, bla efter cancer, til at genskabe brystvorte og areola på det rekonstruerede bryst, med naturtro og smukke resultater. Dette kan udføres med 3D effekt, og er det tætteste man kommer den naturlige brystvorte. Hos os bliver du konsulteret og behandlet af en erfaren og uddannet behandler, der vil guide dig til den bedste løsning for netop dig.
 
Ar fra operationer, fx ansigtsløft, øjenbrynsløft, maveplastik, brystforøgelse, brystreduktion og brystløft kan også kamufleres med flotte resultater. 
Kamuflering af ar formindsker arrets synlighed, det kan være ar fra forbrænding, operation  efter medfødte lidelser som f.eks. ganespalte. Strækmærker kan med fordel dækkes hvis de er lysere end din hudtone, se guide i topfanen.

Pigmentforandringer  med at forbedre udseendet hos mennesker, der har hudsygdomme som f.eks. Vitiligo og hyperpigmentering pga. hudtraumer, eller medfødte pigmentforandringer.

Rekonstruerende kamuflage kan afhjælpe synlighede af manglende hår f.eks. på grund af sygdom som kræft eller Alopecia , traumer eller naturligt hårtab i øjenbryn, skægvækst eller hovedbund.

Inden behandling

Du vil blive bedøvet før de fleste behandlinger, med creme og igen undervejs i processen, med en flydende gel, for en behagelig og komfortabel behandling. Vær opmærksom på du er mere sensitiv overfor smerte, op til og lige efter menses.
Vi bruger lidocain baseret bedøvelse, og du vil blive spurgt ind til allergier, eventuelle sygdomme og brug af medicin, i en samtykke erklæring, der skal underskrives af dig inden behandlingen starter.
​Det er vigtigt at du oplyser omkring eventuelle tilstande, da det kan have betydning for din behandling og resultat. Bruger du blodfortyndende medicin, anbefaler vi i samråd med egen læge, at stoppe indtagen af medicin 48 timer inden din behandling.

Alkohol, blodfortyndende medicin og koffein frarådes 24 timer inden.

Har du skadet hud i området, fx. forbrænding efter sol, akne , skader eller aktivt psoriasis, kan du ikke blive behandlet, før din hud er helet.
Herpes kan blive fremprovokeret hos patienter der tidligere har haft herpes i det område der skal behandles, det anbefales at være på tabletkur fra egen læge 24 timer inden behandling, dette gælder primært læber, og medicinsk tatovering. 

Ved kamuflering af ar er helingstiden længere, og området vil være mørkere og rødligt i op til 12 uger efter behandlingen, detter er kun i enkelte tilfælde, og ses ofte hos folk med mørkere hudtone.

Ikke alle er egnede kandidater til medicinsk tatovering, er du ;

Gravid eller ammende
Diabetiker ( længere og sværere heling)
Undergår kemoterapi
Har virale infektioner eller sygdomme
Epileptiker
Har pacemaker eller større hjerteproblemer
Hudirritationer eller Psoriasis nær det behandlede område (udslæt, solskoldning, acne osv.)
Har fået foretaget en organ transplantation 
Har fået hormon indsprøjtninger mindre end 30 dage før proceduren
Har tendens til keloid ardannelse.
 
Er du ikke egnet til medicinsk eller kosmetisk tatovering.

Du vil få udleveret en samtykke erklæring med spørgsmål omkring de helbredsmæssige tilstande, der kan have en effekt på behandlingen, som skal udfyldes og underskrives inden behandlingen starter.

Efter behandling

Du vil altid blive vejledt omkring hvordan du giver din nye medicinske tatovering den bedste aftercare, og heling, og hermed det bedste resultat. Du bærer en stor del af ansvaret, da en manglende eller mangelfuld aftercare, kan ødelægge resultatet, og hermed kræve, yderligere en behandling. Dette kan du afhjælpe ved at passe godt på området, behandle det varsomt, give det ro, og generelt bruge sund fornuft. Behandl området som et sår, og vær varsom med at skorpen ikke slipper for tidligt. Dette kan ske ved fx. lange varme bade eller krævende motion eller sauna.

Du vil få området pakket ind i en speciel hudfilm, som fungerer som et ekstra lag hud, dette film skal sidde på i op til 5 dage - HVIS det sidder tæt, og er intakt, så bakterier udefra ikke kan komme ind. Du kan bade, og dyrke let motion, ​undgå lange bade, hård træning og andet der kan få filmen til at løsne sig. Sol, pool og sauna skal undgås 4 uger efter behandling.
Du får en seddel med de anbefalede anvisninger, samt en creme med hjem som du skal smøre med, når du piller plasten af.
Vær varsom med at smøre for meget og for tykt, da det kan være med til at lukke huden inde og danne bakterier.
Husk god hygiejne, altid rene hænder, og tænk over ting som fx. tøjskift, sengetøj og håndklæde den første uge.

I de første dage vil resultatet være meget pigmenteret og kraftigt i farven, som oftest for kraftigt ift. det ønskede resultat. Huden under skorpen er porøs og tynd efter pigmentering, og farven vil vise sig mere i løbet af de næste 14 dage, resultatet kan først ses 4 uger efter, når huden er helet. Ved kamuflering af ar typisk 6-8 uger.

Alle behandlinger er inklusive en opfølgende behandling, hvor der vurderes resultat, farve og generel heling, og friskes op og rettes til hvis det er nødvendigt, denne foretages mellem 8-12 uger efter første behandling, og er med i din pris.

bottom of page